Щеше да е хубаво да дадеш някакви статистики или рийдове за играта от UTG, но и така ще стане анализа срещу типичен опонент на тия нива

Играча от UTG е чиплидер, който може да си позволи доста неща на масата. Мин. рейзва до 300 на 75/150 блиндове и ти коллваш от средна позиция с АТ, както и ББ. Флопа е добър за теб - трипс аса. Бият те само JJ,AQ,AK и AJ(малко вероятни ръце предвид рейза префлоп), а ти си доста напред срещу да кажем A2+ ,55+ , KJ и QJ. UTG бетва 150 в 900 пот и ти го рейзваш до 600, което е малко повече от 1/2 пота. Мисля, че можеш да рейзнеш поне едно 2/3 пота за да си защитиш ръката срещу бродуей карти и по-слаби аса, а защо не и ниски чифтове, след което да бутнеш на търна. Този колл е малко странен ,като си мисля, че или не е искал да те гони от ръката със слаб трипс (най-вероятно), или е дроувал нещо с нисък чифт или дупчен бродуей. Търна пада 7

, което на пръв поглед изглежда неутрална карта и UTG чеква. Бетваш 750 в 2075 пот (общо 2825) и ти остават още 1325. Оформил се е флъш дроу на търна и може би ще иска да те вкара още на търна с AQ,AK или по-слаб трипс, докато според мен един мислещ играч ще слоуплейне JJ или AJ. Вече си комитнат към пота и няма мърдане, особенно след като биеш толкова много ръце.