Много е трудно да се преценява ръка хедзъп без поне малко история

Затова се опитваме да разсъждаваме във вакуума:
бордът е сдвоен, на него има евентуален флъш от спатии и получаваме бет-пот след бет/кол флоп, чек/търн. Трябва да разберем дали това е велю-бет или блъф.
Ако опонентът е адекватен, сме чист фолд, понеже ривъра може да бъде бетван само от фул и евентуално от KcXc, дори QcXc -- и в някакъв процент от случаите -- с блъф. Някои може би ще бетнат тук и трипса деветки, но какво велю очакват да получат с тоя плашещ бет-пот на ривъра? Не знам. Ако е блъф-бет, няма как да е добър при положение, че не сме сигурни с какво Hero ни рирейзва на флопа -- флъш-дро, сет или два чифта, които към ривъра ни мачкат тотално (от гледна точка на опонента е това).
Прилича на лош блъф със Ах ръка или миснато ОЕСД, или дори без нищо -- просто играе борда и ни гони от ръката, прилича и на флъш, може и да е трипс, два чифта, фул и така нататък

Мисля си, че макар и бордът да е толкова плашещ, да си колнем ТПТК-то няма да е лоша игра. Аз бих бетнал и търна щом съм рирейзнал флопа, или просто бих колнал флопа, чекнал търна и заложил/платил разумен залог на ривъра -- според обстоятелствата

Както е изиграна ръката с чека на търна симулираме слабост и следователно трапваме опонента, значи на ривъра трябва да колнем, независимо от страшния борд