Здравейте,Гост
Потребителско име Парола Запомни ме

Видео на тема: стейкинг / $3.3 [6max, $4K Guarante
(1 Разглеждат) (1) Гост
  • Страница
  • 1
  • 2

Тема: Видео на тема: стейкинг / $3.3 [6max, $4K Guarante

Видео на тема: стейкинг / $3.3 [6max, $4K Guarante 02 Апр 2011 01:45 #825

• pokerface_1912
  • Офлайн
  • Забранен
  • Публикации: 29

Ето го видеото. Нека коментираме ръцете които ви интересуват, ще се радвам да проведем дискусия относно, правилните и неправилните ръце. Очаквам подкрепата ви !
Последна промяна: 02 Апр 2011 01:47 от pokerface_1912.

Отг: Видео на тема: стейкинг / $3.3 [6max, $4K Guarante 02 Апр 2011 02:40 #826

• nikyo
  • Онлайн
  • Админ
  • Suicide king
  • Публикации: 1042
Първо, поздравления за видеото Хубаво е да се правят повече такива неща, въпреки резултатите или нивата на които се играе, защото всички знаем, че отстрани се виждат по-ясно най-големите или малките, но чести грешки в играта, а така ще можем да ги коментираме помежду си. Та нали това е идеята на сайта и на форума - да станем по-добри играчи

Ръка 1: Играеш от ББ и СБ лимпва, след което ти чекваш с K4o. Удряш си трипс, което е добре, но на борда има две пики. Бетваш 2/3 пота и СБ ти коллва. Търна е Q и отново бетваш 2/3 пота - опонента фолдва. Добре си си изиграл ръката, според мене тука при лимпнат пот и хубав флоп за теб.

Ръка 2: Харесва ми по-големият ти рейз префлоп с TT, като така караш много играчи да фолднат и коллнат неправилно с много ръце като слаби аса, ниски чифтове или конектори и елиминираш предимството на позицията. Плащат ти обаче СБ и ББ. Пада сух борд J хай. СБ чеква и ББ бетва 160 в 480. Тук ми се струва, че трябва да се плашиш повече то СБ, а не веднага да ги пишеш фолд. В позиция си им и според мене на флопа си или рейз или фолд, съответно ако мислиш, че си по-силен в ръката или по-слаб. Този колл ми се струва много слабо отиграване при условие, че търна и ривъра могат да те изненадат много лошо, а и вече пота няма да е толкова малък.

Ръка 3: Мисля, че можеш да се опиташ извлечен някакво допълнително валю в ръката на ривъра, въпреки опасният борд.

Ръка 4: Правиш c-bet на търна на флъш борд с ОПСД и оувъркарта и играча от бутона ти коллва. Според мене е доста вероятно да го прави с висока флъш карта (поп или асо), като при падналата неутрална карта на ривъра си стрелял отново и той фолдва. Добре си презентирал слаб флъш или стрейт.

Ръка 5: От късна позиция можеш да рейзваш и до 3ББ, защото в повечето случаи ще си последен по ред на флопа. СБ ти коллва и пада ужасен флопа за QQ - A K J . Имаш дупчен бродуей освен чифта дами. На мен това ми прилича повече на блок бет и можеш да го рейзнеш, но и коллнеш. Ти избираш да фолднеш, което е доста лошо отиграване. Не се ли замисляш, че на флопа може да ти е коллнал на флъш дроу и на търна да се опитва да си тегли евтина карта. Разбира се, бият те и слаби аса, но неможеш да фолднеш на такъв мин. бет в такъв пот със средно силна ръка и възможност за подобрение. По-добрата линия според мен щеше да е чек-чек на флопа и ако чекне отново търна да му бетнеш.

От Ръка 6 нататък ще ги оставя за утре...
Други мнения?

Отг: Видео на тема: стейкинг / $3.3 [6max, $4K Guarante 02 Апр 2011 03:49 #827

• pokerface_1912
  • Офлайн
  • Забранен
Нека има дискусия и обясна логиката за ръцете които съм изиграл!

Ръка 1: Съгласен си с мен и няма защо да се аргоментирам, удрям трипнс на борд с флъш дроу и си бетвам 2/3 пот на флоп и търн, като на търн опонента ми се отказва!

Ръка 2: Рейзвам си стабилно пре флоп, на флопа пада една оувър карта, като 1вия играч решава да бетне, както казах ако имаше ТП щеше да ме остави да ц-бетна, а той избърза с мин бет, и аз колд колнах, а играча от СБ реши да чек/резйне, ББ колна а мисля, че ТТ тук вече е правилен фолд (срещу чек/рейз и кол).

Ръка 3: Напълно съм съгласен с теб, че трябваше да извлека валю на ривъра!

Ръка 4: Колд кол на рейза му пре флоп и макар и не в позиция, успях да прибера пота, макар и на ривъра, след добро репрезентиране на флъш(стрейт) или всякъква ръка която го бие, (отделен е въпроса, че той няма шоудаун валю).

Ръка 5: От късна позиция си рейзвам QQ, като получавам един кол. Флопа е възможно най-неприятен за Дами, идват 2 оувър карти, решавам да ц-бет в случай, че той не е уцелил нищо (с малък пеър, суитед конектори и т.н. както казах в видеото), но тои колд колва, и мин бетва търна. Тук се отказвам от ръката си, тъй като мисля, че шоудаун валюто ми не е достатъчно. Той е ударил поне слабото си асо или слабия поп. Ръката ми на ривър може да се подобри, но без подобрение на ръката аз не искам да стигаме до шоудаун, дори и да хитна сет дами, в диапазона му влизат ръце като, AT и КТ, а единствената карта която щеше да ме накара да стигна до шоудаун е Т. Не мислих за някъкво геройско изпъление на ривъра, при положение, че момчето си играе от флопа и не вярвам да прави това на дупчак или ботом пеър.

Надявам се аргоментите ми за 5-те ръце да са достатъчни, утре след като постнеш, анализ на останалите, отново ще се аргоментирам и за тях!
Няма значение, че в видеото съм го направил, нали трябва да има дискусия, спорове, съвети, препоръки, за да ставаме както ти каза - по-добри покер играчи!

Отг: Видео на тема: стейкинг / $3.3 [6max, $4K Guarante 04 Апр 2011 18:57 #828

• pokerface_1912
  • Офлайн
  • Забранен
ЕДИТ: Ново видео +коментар за 2-рия от четерите турнира! На другите 2 отпаднах доста рано и съм постнал ръцете! Ето го въпросното видео. Приятно гледане!
ПП: На 2рата ръка незнайно защо съм се объркал и казвам две дами, а както сами виждате става въпрос за AQo
Последна промяна: 05 Апр 2011 16:53 от pokerface_1912.

Отг: Видео на тема: стейкинг / $3.3 [6max, $4K Guarante 04 Апр 2011 18:58 #829

• nikyo
  • Онлайн
  • Админ
  • Suicide king
  • Публикации: 1042
Минавам на последната ръка, защото другите ми се струват стандартни, освен ръката където си с K7 и пада флоп с три спатии и поп, където според мен можеше да опиташ чек-рейз кражба и да се фолднеш на 3-бет, ако има такъв.

В последната ръка от турнира си с две шестици и всичко е стандартно до флопа, където пада супер дроу хеви борд и е доста вероятно някой да уцелва нещо предвид всички тези лимпове. Двамата играчи чекват и ти бетваш половината пот, като според мен можеше да си теглиш безплатна карта и да видиш фрий търн, защото при един чек-рейз ситуацията става доста сериозна, а при колл от двамата, стака ти спрямо пота става 1/3 и се комитваш. Въпреки това, търна пада добър за теб и от там нататък всичко е стандартно.

ЕДИТ: Става дума за първото видео
Последна промяна: 04 Апр 2011 19:10 от nikyo.

Отг: Видео на тема: стейкинг / $3.3 [6max, $4K Guarante 05 Апр 2011 17:10 #831

• pokerface_1912
  • Офлайн
  • Забранен
Ето го и другото видео за турнир на $3.3. Мисля, че играта ми беше на ниво както сами ще видите. Макар, че не успях да кешна в нито един 4-те турнир които играх за да покажа играта си, но съм убеден, че в повечето случаи взимах правилните решения, и в дългосрочен план играта ми ще бъде печеливша. Също така мисля ,че показах достатъчно умения, за стейкинг-а който предлалгам а именно на микро СнГ/МТТ турнири в PokerStars. Това е от мен очаквам подкрепата ви, защото наистина имам нужда от нея, защото не искам да спирам развитието си като покер играч!!!

Поздрави,

Илиан.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Последна промяна: 05 Апр 2011 17:12 от pokerface_1912.
  • Страница
  • 1
  • 2
Модератори: nikyo, mainata, th3n3won3
Време за генериране на страницата: 0.30 секунди