Неприятните новини дойдоха вчера, след като
гейминг комисията в Алдърни спря лиценза на FTP. Сагата продължава и днес, след като се разбра, че
FTP може да вземе Kahnawake лиценз, което е най-логичното развитие на нещата и може би най-правилното решение за Full Tilt, въпреки че засега няма нищо официално.
Ясно е, че покер сайт като Full Tilt неможе да си позволи да не функционира цял един месец и със сигурност обмислят някакви по-бързи решения от оправдания на изслушването на 26-ти Юли пред гейминг комисията в Алдърни.
И аз, както и много други покер играчи, имам пари във Full Tilt и според мен е само въпрос на време сайта да поднови работа. Според мен по-голямият проблем на ftp идва от нарушената ликвидност на сайта от $60 милиона (ЕДИТ: другата предполагаема сума е $150 милиона) , за който излезна информация, че ще бъде подпомогнат от мултимилиардера Джак Бинион (
чети тук), който най-вероятно ще вкара финансова инжекция в сайта. Шокът около отнетия лиценз обаче, вероятно ще увеличи тази ликвидност, след като много играчи ще дръпнат парите си от там. Това ще се дължи основно на факта, че стабилността около ftp e доста разклатена и доверието на покер играчи към сайта вече спадна до нулеви стойности.
Какво следва?
Вероятно Full Tilt ще вземат лиценз от друга гейминг комисия, без значение дали е Kahnawake или някоя друга, но това ще остави още един белег в реномето на Full Tilt и ще удари като с парен чук трафика на сайта.